Preskocit navigáciu

Srbský prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky


Srbský prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky
V utorok 22. januára pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky prezident Srbskej republiky Tomislav Nikolić. Plnými poctami privítali srbského prezidenta na nádvorí Prezidentského paláca príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR).
 
V úvode stretnutia vyjadril náš najvyšší predstaviteľ spokojnosť s otvorenými a korektnými vzťahmi medzi oboma krajinami.
 
„Som úprimne rád, že som sa stretol s prezidentom Srbskej republiky aj preto, že Srbov a Slovákov spája spoločná história a vždy sme si vedeli vzájomne pomáhať,“ zdôraznil na stretnutí slovenský prezident.
 
Prezident Ivan Gašparovič sa na stretnutí so srbským prezidentom venoval viacerým témam. V rozhovore obaja štátnici diskutovali na tému ekonomicko-hospodárskej a obchodnej spolupráce, ale nevyhli sa ani otázkam národnostných menšín, či integrácie Srbska do Európskej únie.
 
Počas oficiálnej návštevy v hlavnom meste udelil vrcholný predstaviteľ Srbskej republiky nášmu najvyššiemu predstaviteľovi vyznamenanie „Rad Srbskej republiky“ za osobný prínos k rozvoju dvojstranných vzťahov medzi krajinami.
 
Neskôr za účasti oboch hláv štátov podpísali šéfovia diplomacií Miroslav Lajčák a Ivan Mrkić bilaterálnu „Zmluvu medzi Slovenskou republikou a Srbskou republikou o medzinárodnej cestnej osobnej a nákladnej doprave.“
 
Zavŕšením návštevy bola slávnostná večera usporiadaná na počesť prezidenta Srbskej republiky prezidentom Ivanom Gašparovičom s manželkou.
 
Na zabezpečení oficiálnej návštevy srbského prezidenta sa podieľalo stotridsať príslušníkov ČS PSR.

Prezident Srbskej republiky pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPrezident Srbskej republiky pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPrezident Srbskej republiky pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPrezident Srbskej republiky pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPrezident Srbskej republiky pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPrezident Srbskej republiky pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPrezident Srbskej republiky pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPrezident Srbskej republiky pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPrezident Srbskej republiky pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPrezident Srbskej republiky pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPrezident Srbskej republiky pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPrezident Srbskej republiky pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPrezident Srbskej republiky pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 23.01.2013
Čítanosť: 10056
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share