Preskocit navigáciu

Zahraniční diplomati odovzdali do rúk prezidenta poverovacie listiny


Zahraniční diplomati odovzdali do rúk prezidenta poverovacie listiny
Dnes predpoludním počas nástupných audiencií odovzdali poverovacie listiny do rúk prezidenta Slovenskej republiky Ivana Gašparoviča dvaja mimoriadni a splnomocnení veľvyslanci z Indonézskej a Senegalskej republiky.

Ako prvého príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky privítali na nádvorí Prezidentského paláca mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Indonézskej republiky Djumantoroa Purwokoputroa Purboa. Slovenský prezident počas vzájomného rozhovoru s indonézskym diplomatom vyzdvihol najmä rozvinutú spoluprácu medzi poľnohospodárskymi univerzitami oboch krajín, ktoré venujú svoju pozornosť možnostiam pestovania špeciálnych odrôd pšenice vhodných pre indonézsku klímu. Hlava štátu počas stretnutia taktiež zdôraznila, že vidí možnosť zlepšenia slovensko-indonézskej spolupráce nielen v oblasti poľnohospodárstva, ale aj v oblasti cestovného ruchu a liečebnej turistiky.

Na pravé poludnie zaznela pred Prezidentským palácom hymna Senegalskej republiky. Náš najvyšší predstaviteľ prijal mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Senegalskej republiky Henriho Antoineho Turpina. Nový ambasádor vyjadril presvedčenie, že sa mu počas jeho pôsobenia podarí skvalitniť spoluprácu so Slovenskou republikou predovšetkým v oblasti energetického priemyslu. Hlava štátu ponúkla senegalskému veľvyslancovi možnosť nadviazať spoluprácu v ekonomickej, kultúrnej, športovej oblasti, hospodárstve, poľnohospodárstve, energetike a obchode. Náš najvyšší predstaviteľ sa počas stretnutia aktívne zaujímal nielen o možnosti spolupráce oboch krajín, ale aj o politický vývoj a bezpečnostnú situáciu v krajine novovymenovaného diplomata.


Zahraniční diplomati odovzdali do rúk prezidenta poverovacie listinyZahraniční diplomati odovzdali do rúk prezidenta poverovacie listinyZahraniční diplomati odovzdali do rúk prezidenta poverovacie listinyZahraniční diplomati odovzdali do rúk prezidenta poverovacie listinyZahraniční diplomati odovzdali do rúk prezidenta poverovacie listinyZahraniční diplomati odovzdali do rúk prezidenta poverovacie listinyZahraniční diplomati odovzdali do rúk prezidenta poverovacie listinyZahraniční diplomati odovzdali do rúk prezidenta poverovacie listinyZahraniční diplomati odovzdali do rúk prezidenta poverovacie listiny

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 14.01.2013
Čítanosť: 10219
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share