Preskocit navigáciu

Príslušník ČS PSR na stupni víťazov


Príslušník ČS PSR na stupni víťazov
V dňoch 6. – 7. decembra sa v areáli Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši uskutočnil už 9. ročník Majstrovstiev ozbrojených síl Slovenskej republiky vo vojensko – praktickom plávaní. Plavecké preteky organizačne zabezpečila Katedra telesnej výchovy a športu.

Štyridsaťjeden súťažiacich si zmeralo svoje sily v šiestich špecifických plaveckých disciplínach, ktoré preverili nielen ich rýchlosť, ale aj vytrvalosť a silu (plávanie v šatách, plávanie so základným potápačským výstrojom, v ťahaní bremena, plávaní pod vodou a iné). Počas celej súťaže vládla medzi plavcami priateľská atmosféra.

Deviaty ročník plaveckých pretekov uvítal pretekárov z rôznych vojenských útvarov. Medzi účastníkmi nechýbali ani príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky, ktorí sa aktívne zúčastňujú na rôznych športových aktivitách v rámci ozbrojených síl. Jedným z nich bol aj kapitán Martin Faško, ktorý v mužskej kategórii nad 31 rokov zvíťazil a postavil sa na stupienok víťazov.

Vo štvrtok 13. decembra kapitánovi Martinovi Faškovi k dosiahnutému športovému výsledku a tým aj k vzornej reprezentácii ČS PSR v Siení tradícií osobne zablahoželal veliteľ útvaru plukovník Miroslav Ištván.Som nesmierne rád, že máme na našom útvare vynikajúcich športovcov, ktorí opakovane reprezentujú náš útvar v rámci ozbrojených síl” zdôraznil počas gratulácie veliteľ útvaru.

Víťazi v jednotlivých kategóriách:

Kategória muži do 30 rokov:

       1. des. Marek Sovský, VÚ 4405 Nitra
       2. voj. Peter Muriňák, VeP. Bratislava
       3. voj. prípr. št. sl. Radovan Matej, AOS Liptovský Mikuláš
 
Kategória muži 31-40 rokov:

       1. kpt. Martin Faško, VÚ 1003 Bratislava
       2. mjr. Pavel Uhrecký, VP. Trenčín
       3. kpt. Ján Mlynárik, VÚ 2207 Levice
 
Kategória muži nad 40 rokov:

       1. kpt. Róbert Kerekeš, VÚ 8009 Martin
 
Kategória ženy:

       1. npor. Katarína Horečná, VÚ 4405 Nitra
       2. por. Martina Kasanová, VÚ 2790 Žilina
       3. por. Simona Stašová, VÚ 7945 Rožňava


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: Archív AOS - Dátum: 13.12.2012
Čítanosť: 8836
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share