Preskocit navigáciu

Pripomenuli sme si Deň boja za slobodu a demokraciu


Pripomenuli sme si Deň boja za slobodu a demokraciu
Túžba po slobode a demokracii patrí k prirodzeným potrebám človeka. V našich dejinách boli obdobia, keď sloboda a demokracia neboli samozrejmosťou a o ich prinavrátenie do života museli Slováci bojovať.

V sobotu 17. novembra sa na Ružinovskom cintoríne v Bratislave uskutočnila pietna spomienka pri príležitosti 23. výročia Dňa boja za slobodu a demokraciu. Politická elita, vojenská generalita a široká verejnosť si tak pripomenula významné udalosti novembra 1989.

Prezident SR Ivan Gašparovič si položením venca k Pamätníku popravených a umučených väzňov komunizmu spolu s ministrom obrany SR Martinom Glváčom, náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálporučíkom Petrom Vojtekom, náčelníkom Vojenskej kancelárie prezidenta Slovenskej republiky generálporučíkom Mariánom Áčom, členmi Zväzu protikomunistického odboja a ďalšími významnými hosťami uctil pamiatku na obete komunistického režimu.

K zabezpečeniu dôstojnej spomienky na obete komunistického režimu prispela položením venca v mene prezidenta Slovenskej republiky aj Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky.

Pripomenuli sme si Deň boja za slobodu a demokraciuPripomenuli sme si Deň boja za slobodu a demokraciuPripomenuli sme si Deň boja za slobodu a demokraciuPripomenuli sme si Deň boja za slobodu a demokraciuPripomenuli sme si Deň boja za slobodu a demokraciuPripomenuli sme si Deň boja za slobodu a demokraciuPripomenuli sme si Deň boja za slobodu a demokraciuPripomenuli sme si Deň boja za slobodu a demokraciuPripomenuli sme si Deň boja za slobodu a demokraciuPripomenuli sme si Deň boja za slobodu a demokraciuPripomenuli sme si Deň boja za slobodu a demokraciuPripomenuli sme si Deň boja za slobodu a demokraciu

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 19.11.2012
Čítanosť: 8996
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share