Preskocit navigáciu

Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR pomáhali ľuďom s mentálnym znevýhodnením


Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR pomáhali ľuďom s mentálnym znevýhodnením
V piatok 26. októbra sa v priestoroch Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského (FTVŠ) v Bratislave uskutočnil štvrtý ročník Regionálnych plaveckých pretekov pre ľudí s mentálnym znevýhodnením. Podujatia sa zúčastnilo päťdesiatdva súťažiacich zo štrnástich zariadení určených pre pomoc deťom, mládeže a dospelým so zdravotným znevýhodnením. Tohtoročné športové podujatie zorganizoval Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci s Domovom sociálnych služieb profesora Karola Matulaya pre deti a dospelých so sídlom v Bratislave (DSSpKM).
 
Súťažiaci si zmerali svoje sily v ôsmich športových disciplínach, z toho šesť disciplín bolo rozdelených do dvoch kategórií: Muži a Ženy (25 m prsia, 25 m voľný spôsob, 50 m prsia, 50 m voľný spôsob, 100 m prsia, 100 m voľný spôsob) a 4 x 25 m zmiešaná štafeta voľný spôsob.
 
Počas celých pretekov vládla medzi súťažiacimi a organizátormi veľmi priateľská atmosféra. Dôkazom vzájomnej úcty a rešpektovania sa bolo spoločné súťaženie v obľúbenej disciplíne - integrovanej štafete voľným spôsobom. Plaveckým družstvám zloženým zo zdravých ľudí (vojakov Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky ako aj študentov FTVŠ) a ľudí s mentálnym handicapom sa podarilo vďaka športu eliminovať zdravotné rozdiely medzi sebou.
 
Na záver pretekov sa riaditeľka pretekov a DSSpKM pani Edita Kruzslíková v mene súťažiacich poďakovala všetkým zúčastneným za pomoc pri organizovaní štvrtého ročníka regionálnej plaveckej súťaže. „Verím, že naša spolupráca týmto nekončí a stretneme sa tu opäť o rok,“ zdôraznila riaditeľka DSSpKM.
 
 

Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR pomáhali ľuďom s mentálnym znevýhodnením Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR pomáhali ľuďom s mentálnym znevýhodnením Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR pomáhali ľuďom s mentálnym znevýhodnením Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR pomáhali ľuďom s mentálnym znevýhodnením Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR pomáhali ľuďom s mentálnym znevýhodnením Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR pomáhali ľuďom s mentálnym znevýhodnením

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 28.10.2012
Čítanosť: 10704
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share