Preskocit navigáciu

Prezident Ivan Gašparovič prevzal menovacie dekréty od zahraničných veľvyslancov


Prezident Ivan Gašparovič prevzal menovacie dekréty od zahraničných veľvyslancov
V utorok 16. októbra odovzdali do rúk prezidenta Slovenskej republiky poverovacie listiny traja mimoriadni a splnomocnení veľvyslanci z Chorvátskej republiky, Kórejskej republiky a Brazílskej federatívnej republiky.

Ako prvého privítali pred Prezidentským palácom príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky novovymenovaného veľvyslanca Chorvátskej republiky Jakšu Muljačića. Náš najvyšší predstaviteľ v rozhovore so zahraničným diplomatom vyzdvihol kvalitu bilaterálnych vzťahov oboch krajín a deklaroval záujem Slovenskej republiky o rozvoj spolupráce s Chorvátskom v oblasti zvyšovania energetickej bezpečnosti a prepájania energetických sústav.

Po tomto stretnutí prijal slovenský prezident poverovacie listiny od nastupujúceho veľvyslanca Kórejskej republiky SangHoon Parka. Ambasádor vyjadril na stretnutí s hlavou štátu záujem o rozvíjanie nielen hospodárskej spolupráce, ale aj záujem o dynamizáciu vzťahov v oblasti kultúry, vzdelávania, vedy a rozvoja kontaktov na občianskej úrovni.

Na pravé poludnie zaznela pred Prezidentským palácom hymna Brazílskej federatívnej republiky. Prezident Ivan Gašparovič prijal mimoriadnu a splnomocnenú veľvyslankyňu Brazílskej federatívnej republiky Susan Kleebank. V úvode stretnutia zahraničná veľvyslankyňa uviedla, že Brazília vníma Slovenskú republiku ako dobrého partnera.

Slovensko je pre Brazíliu perspektívna krajina, môžeme posilniť už existujúce vzťahy a vytvoriť nové vzťahy v nadväznosti na tretie trhy,“povedala ambasádorka.

Na záver stretnutia  veľvyslankyňa zdôraznila, snahu Brazílie o prehĺbenie a diverzifikáciu vzájomných vzťahov v obchodno–ekonomickej, vedecko–technickej a kultúrnej sfére.

Prezident Ivan Gašparovič prevzal menovacie dekréty od zahraničných veľvyslancovPrezident Ivan Gašparovič prevzal menovacie dekréty od zahraničných veľvyslancovPrezident Ivan Gašparovič prevzal menovacie dekréty od zahraničných veľvyslancovPrezident Ivan Gašparovič prevzal menovacie dekréty od zahraničných veľvyslancovPrezident Ivan Gašparovič prevzal menovacie dekréty od zahraničných veľvyslancovPrezident Ivan Gašparovič prevzal menovacie dekréty od zahraničných veľvyslancovPrezident Ivan Gašparovič prevzal menovacie dekréty od zahraničných veľvyslancov

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 17.10.2012
Čítanosť: 9555
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share