Preskocit navigáciu

Oslavy 68. výročia SNP v Pohronskom Bukovci


Oslavy 68. výročia SNP v Pohronskom Bukovci
V sobotu 25. augusta sa pri pamätníku Prvej československej partizánskej brigády Josifa Vissarionoviča Stalina, v obci Pohronský Bukovec, časť Matúšová uskutočnilo spomienkové podujatie pripomínajúce udalosti späté so Slovenským národným povstaním. Pietny akt zorganizovala obec Pohronský Bukovec v spolupráci s Oblastným výborom Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov (SZPB) v Banskej Bystrici a Základnou organizáciou Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov.

V úvode spomienkovej akcie sa obyvateľom Horehronia ako aj vzácnym hosťom prihovoril starosta obce Pohronský Bukovec pán Igor Šagát. Starosta obce vo svojom príhovore poďakoval za pomoc pri zorganizovaní spomienkovej akcie a privítal vzácnych hostí.

Medzi pozvanými nechýbala podpredsedníčka Národnej rady SR pani Jana Laššáková, predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti a člen Výboru NR SR pre zdravotníctvo Milan Urbáni, poslanec Európskeho parlamentu a podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja Vladimír Maňka, členovia obecného zastupiteľstva, zástupca primátora mesta Pezinok Ján Čech, predseda Malokarpatského baníckeho spolku mesta Pezinok pán Štefan Granec, predseda SZPB v Banskej Bystrici Pavol Sečkár, predseda SZPB v Pohronskom Bukovci Blažej Rybár a mnohí ďalší, ktorí si položením vencov k pamätníku obetí druhej svetovej vojny uctili ich pamiatku.

K pamätníku venovanému padlým partizánom počas SNP položili veniec v mene prezidenta SR Ivana Gašparoviča aj príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky na čele s veliteľom útvaru plk. Miroslavom Ištvánom.

Oslavy 68. výročia SNP v Pohronskom BukovciOslavy 68. výročia SNP v Pohronskom BukovciOslavy 68. výročia SNP v Pohronskom BukovciOslavy 68. výročia SNP v Pohronskom BukovciOslavy 68. výročia SNP v Pohronskom BukovciOslavy 68. výročia SNP v Pohronskom BukovciOslavy 68. výročia SNP v Pohronskom BukovciOslavy 68. výročia SNP v Pohronskom Bukovci

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 27.08.2012
Čítanosť: 12655
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share