Preskocit navigáciu

Prezident SR si uctil pamiatku na obete udalostí roku 1968


Prezident SR si uctil pamiatku na obete udalostí roku 1968
Dnes predpoludním si náš najvyšší predstaviteľ na Námestí Slovenského národného povstania a Šafárikovom námestí v Bratislave pripomenul 44. výročie tragických udalostí z 21. augusta 1968. Hlava štátu sa poklonila obetiam, ktoré tragicky zahynuli po vstupe vojsk Varšavskej zmluvy na územie Československa. Podľa odhadov zabili okupačné vojská na území Československej socialistickej republiky desiatky ľudí, ďalšie stovky utrpeli zranenia.

Prezident SR Ivan Gašparovič si pri tejto príležitosti pripomenul aj obete politických represálií po auguste 1968 a zdôraznil, že utrpenie ľudí, ktorí nezradili svoje presvedčenie a zostali verným svojim občianskym postojom a hodnotám slobody, by i dnes malo slúžiť ako vzor občianskej statočnosti.

K zabezpečeniu dôstojnej spomienky na obete augustových udalostí roku 1968 prispela položením venca v mene prezidenta SR Ivana Gašparoviča aj Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky.
 

Prezident SR si uctil pamiatku na obete udalostí roku 1968Prezident SR si uctil pamiatku na obete udalostí roku 1968Prezident SR si uctil pamiatku na obete udalostí roku 1968Prezident SR si uctil pamiatku na obete udalostí roku 1968Prezident SR si uctil pamiatku na obete udalostí roku 1968Prezident SR si uctil pamiatku na obete udalostí roku 1968

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 21.08.2012
Čítanosť: 9484
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share