Preskocit navigáciu

Olympionici zložili sľub v Prezidentskom paláci


Olympionici zložili sľub v Prezidentskom paláci
V utorok 10. júla prijal náš najvyšší predstaviteľ sľub členov výpravy Slovenskej republiky, ktorí budú v tomto roku hájiť farby Slovenskej republiky na Hrách XXX. olympiády Londýn 2012.

Slávnostného aktu sa v historickej budove Slovenskej národnej rady zúčastnil primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik, minister spravodlivosti Slovenskej republiky Tomáš Borec, minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Dušan Čaplovič, minister obrany Slovenskej republiky Martin Glváč ako aj rodinní príslušníci prítomných športovcov.

V úvode ceremoniálu predstavil prezident Slovenského olympijského výboru František Chmelár hlave štátu členov olympijskej výpravy. V tomto roku bude Slovensko na letnej olympiáde reprezentovať štyridsaťšesť športovcov.

Slávnostný sľub v mene všetkých olympionikov prečítala slovenská reprezentantka v streľbe Danka Barteková a rýchlostný kanoista Erik Vlček.

Po doznení slovenskej hymny prezident Ivan Gašparovič vo svojom krátkom príhovore vyjadril podporu všetkým reprezentantom a zaželal im veľa šťastia, športových úspechov a odovzdal vedúcemu výpravy Ľuborovi Halandovi slovenskú vlajku, pod ktorou budú bojovať slovenskí športovci na letnej olympiáde, ktorá sa začne 27. júla 2012 v Londýne.
 

Olympionici zložili sľubOlympionici zložili sľubOlympionici zložili sľubOlympionici zložili sľub

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 11.07.2012
Čítanosť: 11526
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share