Preskocit navigáciu

Americkí kadeti zavítali na útvar čestnej stráže


Americkí kadeti zavítali na útvar čestnej stráže
V utorok 19. júna navštívili priestory Duklianskych kasární kadeti Reserve Officers Training Centre (Výcvikového centra dôstojníkov v zálohe). Dvadsaťdeväť kadetov na pôde útvaru Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR) privítal zástupca veliteľa útvaru pplk. Milan Škoda.

Vybraní príslušníci čestnej stráže si pre zahraničnú návštevu pripravili zaujímavý program, oboznámili ich s úlohami a poslaním útvaru, pripravili si ukážku výstroje a výzbroje čestnej stráže, ukážku Siene tradícií, ukážku netradičných cvikov so zbraňou ako aj dynamickú ukážku sebaobrany. Súčasťou ich poobedňajšieho programu bola ukážka reprezentačných priestorov a striedania stráži v Prezidentskom paláci.

Americkí kadeti navštívili Slovensko už po piaty krát. Návšteva vznikla z iniciatívy Úradu obrannej spolupráce (Office of Defence Cooperation) a veľvyslanectva spojených štátov amerických na Slovensku.

Americkí kadeti zavítali na útvar čestnej stráže  Americkí kadeti zavítali na útvar čestnej stráže Americkí kadeti zavítali na útvar čestnej stráže Americkí kadeti zavítali na útvar čestnej stráže Americkí kadeti zavítali na útvar čestnej stráže Americkí kadeti zavítali na útvar čestnej stráže Americkí kadeti zavítali na útvar čestnej stráže

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 20.06.2012
Čítanosť: 11579
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share