Preskocit navigáciu

Summit krajín Vyšehradskej štvorky


Summit krajín Vyšehradskej štvorky
V dňoch 5. a 6. mája sa vo Vysokých Tatrách uskutočnilo stretnutie prezidentov krajín Vyšehradskej štvorky (V4). Hostiteľskou krajinou tohtoročného summitu bola Slovenská republika na čele s prezidentom Ivanom Gašparovičom.

Pozvanie na summit prijal český prezident Václav Klaus s manželkou Líviou a poľský prezident Bronislaw Komorowski s manželkou Annou. Maďarský prezident sa summitu nezúčastnil, zastupoval ho maďarský veľvyslanec na Slovensku Csaba Balogh.

Počas víkendového summitu sa prítomní prezidenti venovali trom hlavným témam: posilneniu regionálnej identity vyšehradského priestoru prostredníctvom oblasti cestovného ruchu, summitu Severoatlantickej aliancie v Chicagu a politike Európskej únie. Trojica najvyšších predstaviteľov venovala okrem iného pozornosť aj otvorenému dialógu k problematike skvalitnenia bilaterálnych vzťahov medzi Slovenskou republikou, Českou republikou, Poľskou republikou a Maďarskom.

Slávnostný ceremoniál počas tohtoročného summitu V4 zabezpečili príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR).


Summit krajín Vyšehradskej štvorkySummit krajín Vyšehradskej štvorkySummit krajín Vyšehradskej štvorkySummit krajín Vyšehradskej štvorkySummit krajín Vyšehradskej štvorky

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: rtn. Ján Bogáň - Dátum: 07.05.2012
Čítanosť: 10496
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share