Preskocit navigáciu

31. Beh Devín - Bratislava absolvoval rekordný počet bežcov


31. Beh Devín - Bratislava absolvoval rekordný počet bežcov
Na štart 65. ročníka národného behu Devín - Bratislava sa v nedeľu 15. apríla už tradične postavili aj vojaci v poľných uniformách.  "Samozrejme, samopaly alebo odstreľovacie pušky Dragunov vyfasovali moji vojaci bez uzáverov. V každom prípade, som na svojich 13 borcov  hrdý," povedal veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Miroslav Ištván.

Popri vojakoch Čestnej stráže prezidenta bežali v uniformách aj  deviati vojaci 13. mechanizovaného práporu Levice.

Vo viac ako 6-tisícovej mase bežcov pretekali aj vojaci v klasických maratónkach a tričku. Napríklad rotný Emil Duraj z Prezidentskej stráže, ktorý o. i. počas misie UNFICYP na Cypre v roku 2010 zvíťazil v medzinárodnom triatlone, sa pokúsil zlepšiť svoj osobný rekord. Podarilo sa. Na svojom v poradí 9-tom „Devíne“ dobehol v čase 42 minút 34 sekúnd, čo pre neho znamenalo 24-sekundové zlepšenie. Celkovo skončil medzi mužmi na výbornom 44 mieste.

Vojaci v uniformách nadväzujú na 11,6 kilometrovom behu Devín – Bratislava na historickú tradíciu, keď v úvodných ročníkoch pretekov mali vysoké zastúpenie práve príslušníci predvojnovej Československej armády. Napríklad v roku 1935 bolo zo 135 bežcov až 125 vojakov. Z roku 1934 sa dokonca zachovala fotografia, na ktorej beží vojak s malou poľnou a puškou.
 

31. Beh Devín - Bratislava absolvoval rekordný počet bežcov31. Beh Devín - Bratislava absolvoval rekordný počet bežcov31. Beh Devín - Bratislava absolvoval rekordný počet bežcov31. Beh Devín - Bratislava absolvoval rekordný počet bežcov31. Beh Devín - Bratislava absolvoval rekordný počet bežcov31. Beh Devín - Bratislava absolvoval rekordný počet bežcov

Autor: MO SR Pavol Vitko , Foto: MO SR Pavol Vitko - Dátum: 16.04.2012
Čítanosť: 15256
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share