Preskocit navigáciu

Slovinský prezident na oficiálnej návšteve Slovenskej republiky


Slovinský prezident na oficiálnej návšteve Slovenskej republiky
Vo štvrtok 12. apríla pricestoval na dvojdňovú návštevu Slovenskej republiky slovinský prezident Danilo Türk s manželkou.

Najvyššieho slovinského predstaviteľa privítala na nádvorí Prezidentského paláca Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR).
 
Oficiálna návšteva slovinského prezidenta začala stretnutím s hlavou štátu v priestoroch Prezidentského paláca. Vrcholní predstavitelia počas stretnutia potvrdili vzájomnú blízkosť
oboch krajín nielen v oblasti geografickej, kultúrnej, etnickej, politickej, ale aj ekonomickej.
 
Počas bilaterálneho rokovania venovali štátnici pozornosť dynamizácii ekonomickej spolupráce, možnosti spoločných investícií v tretích krajinách, možnosti regionálnej spolupráce v strednej Európe a nevyhli sa ani otázkam nezamestnanosti v rámci Európskej únie.
 
Danilo Türk spolu so svojím hostiteľom aktívne vystúpil aj na medzinárodnom bezpečnostnom fóre Globsec 2012, ktorého ústrednou témou bola ekonomika a eurokríza.

Súčasťou návštevy Danila Türka na Slovensku bolo aj stretnutie s predsedom vlády Robertom Ficom a s predsedom NR SR Pavlom Paškom.
 
Program oficiálnej návštevy pokračoval návštevou Banskej Bystrice. Primátor mesta Peter Gogola odovzdal do rúk najvyšších štátnych predstaviteľov symbolický kľúč mesta. Po prehliadke námestia nasledovalo položenie vencov k pamätníku SNP.
 
Program slovinského prezidenta na Slovensku sa ukončil spoločným obedom na Hrade Lupča, po ktorom odletel prezident spolu s delegáciou späť do svojej vlasti.

Slovinský prezident na oficiálnej návšteve Slovenskej republikySlovinský prezident na oficiálnej návšteve Slovenskej republikySlovinský prezident na oficiálnej návšteve Slovenskej republikySlovinský prezident na oficiálnej návšteve Slovenskej republikySlovinský prezident na oficiálnej návšteve Slovenskej republikySlovinský prezident na oficiálnej návšteve Slovenskej republikySlovinský prezident na oficiálnej návšteve Slovenskej republikySlovinský prezident na oficiálnej návšteve Slovenskej republikySlovinský prezident na oficiálnej návšteve Slovenskej republikySlovinský prezident na oficiálnej návšteve Slovenskej republiky

Autor: por. Ing, Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 16.04.2012
Čítanosť: 12669
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share