Preskocit navigáciu

Pietna spomienka na obete tragickej udalosti vo VOP Nováky


Pietna spomienka na obete tragickej udalosti vo VOP Nováky
V Novákoch 2. marca 2007 krátko pred pol piatou popoludní zastal na okamih život. V delaboračnej hale Vojenského opravárenského podniku (VOP) nastala nečakane explózia munície, ktorá si vyžiadala osem ľudských životov a dvadsaťjeden zranených.

V deň piateho výročia tragickej udalosti vo VOP Nováky si položením vencov k pamätníku prišli uctiť pamiatku na obete tejto smutnej udalosti nielen predstavitelia vojenskej kancelárie prezidenta, vlády, rezortu obrany a mesta Nováky, rodinní príslušníci, pracovníci VOP, ale aj obyvatelia mesta Nováky.

K pamätníku v Mestskom parku Štefana Moyzesa prišli zdať hold a osobne  sa pokloniť predseda Národnej rady SR Pavol Hrušovský, štátny tajomník Ministerstva obrany SR Róbert Ondrejcsák, náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta SR genmjr. Marián Áč, zástupca veliteľa Síl výcviku a podpory ozbrojených síl Slovenskej republiky brig. gen. Josef Pokorný a primátor mesta Dušan Šimka.

„Strata blízkych ľudí a rana, ktorá zasiahla vaše vnútro zostanú hlboko vryté vo vašich dušiach ešte dlho. Toto nešťastie si budeme pamätať aj my ostatní, veď sa stala jedna z najväčších priemyselných havárií v dejinách našej krajiny,“ povedal vo svojom príhovore štátny tajomník Ministerstva obrany.

K zabezpečeniu dôstojnej spomienky na obete výbuchu vo VOP prispela položením venca v mene prezidenta SR Ivana Gašparoviča aj Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR).

Obete tragického výbuchu vo VOP Nováky:

Elena Bitarová
Peter Kalač
Mária Kováčová
Jana Krajčovičová
Ján Rybár
Emília Stručková
Norika Vačeková
Jozef Vida.

Pietna spomienka na obete tragickej udalosti vo VOP NovákyPietna spomienka na obete tragickej udalosti vo VOP NovákyPietna spomienka na obete tragickej udalosti vo VOP NovákyPietna spomienka na obete tragickej udalosti vo VOP NovákyPietna spomienka na obete tragickej udalosti vo VOP NovákyPietna spomienka na obete tragickej udalosti vo VOP NovákyPietna spomienka na obete tragickej udalosti vo VOP NovákyPietna spomienka na obete tragickej udalosti vo VOP NovákyPietna spomienka na obete tragickej udalosti vo VOP NovákyPietna spomienka na obete tragickej udalosti vo VOP NovákyPietna spomienka na obete tragickej udalosti vo VOP NovákyPietna spomienka na obete tragickej udalosti vo VOP Nováky

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 05.03.2012
Čítanosť: 14336
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share