Preskocit navigáciu

Odovzdávanie poverovacích listín


Odovzdávanie poverovacích listín
Počas nástupných audiencií v utorok 21. februára odovzdali poverovacie listiny do rúk prezidenta SR Ivana Gašparoviča štyria mimoriadni a splnomocnení veľvyslanci z Írska, Salvádorskej republiky, Marockého kráľovstva a Jemenskej republiky.

Ako prvého príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR) privítali na nádvorí Prezidentského paláca mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Írska, pána Briana Mc Elduffa. Počas vzájomného rozhovoru vyzdvihol slovenský prezident kvalitu slovensko-írskych vzťahov a zdôraznil možnosť prehĺbiť spoluprácu v oblasti vedy, vzdelávania, kultúry a športu.

Po tomto stretnutí prijal náš najvyšší predstaviteľ poverovacie listiny od nastupujúceho mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Salvádorskej republiky Maria Antonia Riveru Moru. Hlava štátu v rozhovore s diplomatom ocenila kvalitu bilaterálnych vzťahov.

Na pravé poludnie zaznela pred Prezidentským palácom hymna Marockého kráľovstva. Slovenský prezident prijal mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ali El Mhamdiho. V diskusii obe strany uviedli perspektívu spolupráce v oblasti projektovania obnoviteľných energetických zdrojov, ekológie, budovania vodných elektrární, cestovného ruchu a liečebnej kúpeľnej turistiky. Na záver stretnutia pozval slovenský prezident marockého kráľa Mohameda VI na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky.

V poobedňajších hodinách prijal náš najvyšší predstaviteľ veľvyslanca Jemenskej republiky v SR Abdulhakima Abdulrahmana AlEryaniho. Nový ambasádor vyjadril presvedčenie, že počas jeho misie sa mu podarí naštartovať spoluprácu so Slovenskou republikou predovšetkým v oblasti ekonomiky a obchodu.
 

Odovzdávanie poverovacích listínOdovzdávanie poverovacích listínOdovzdávanie poverovacích listínOdovzdávanie poverovacích listínOdovzdávanie poverovacích listínOdovzdávanie poverovacích listínOdovzdávanie poverovacích listínOdovzdávanie poverovacích listínOdovzdávanie poverovacích listínOdovzdávanie poverovacích listínOdovzdávanie poverovacích listínOdovzdávanie poverovacích listín

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 22.02.2012
Čítanosť: 12410
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share