Preskocit navigáciu

Smútok a žiaľ vystriedal úsmev a radosť v detských očiach


Smútok a žiaľ vystriedal úsmev a radosť v detských očiach
Zdravie je ten najvzácnejší dar, ktorý človek má. Uvedomujú si to aj príslušníci útvaru Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky, ktorí 19. decembra navštívili Detské onkologické oddelenie na bratislavských Kramároch.
 
Čestnú stráž v priestoroch Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou srdečne privítala primárka kliniky Detskej hematológie a onkológie MUDr. Daniela Sejnová a správkyňa ubytovacieho zariadenia "Náhradný domov pre rodičov detských onkologických pacientov" pani Viera Miškolciová.
 
Úvodné zoznámenie s deťmi prebehlo veľmi spontánne, detskí pacienti neskrývali radosť z našej prítomnosti. Po prvotnej hanblivosti prišli na rad zvedavé otázky. Deti najviac zaujímala výstroj a výzbroj čestnej stráže.
 
Z vyzbieraných finančných prostriedkov príslušníci čestnej stráže darovali malým i veľkým pacientom užitočné darčeky, ktoré majú deťom spestriť čas strávený v nemocnici.
 
„V spoločnosti detí sme sa cítili veľmi príjemne, podarilo sa nám vyčariť na ich tvárach úsmev a to bol pre nás ten najväčší dar,“  zdôraznil v rozhovore s pani primárkou Sejnovou veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plk. Miroslav Ištván.


Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 23.12.2011
Čítanosť: 13083
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share