Preskocit navigáciu

Posledný slávnostný nástup útvaru v tomto roku


Posledný slávnostný nástup útvaru v tomto roku
V stredu 14. decembra sa v priestoroch Duklianskych kasární uskutočnil slávnostný nástup útvaru za účasti náčelníka Vojenskej kancelárie prezidenta Slovenskej republiky (NVK PSR) genmjr. Mariána Áča a členov Vojenskej kancelárie prezidenta Slovenskej republiky.
 
Ráznym podaním hlásenia náčelníkovi Vojenskej kancelárie PSR zahájil veliteľ útvaru Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR) plk. Miroslav Ištván posledný nástup útvaru v tomto roku.  
 
V úvodnom príhovore sa genmjr. Marián Áč poďakoval za kvalitne vykonanú prácu v roku 2011 nielen príslušníkom čestnej stráže, ale aj zamestnancom vo verejnej službe.  
 
 
Po príhovore sa na rozkaz genmjr. Mariána Áča ujal slova mladší pomocník personálneho oddelenia rtn. Michal Musil, ktorý pätnástim profesionálnym vojakom prečítal personálne rozkazy NVK PSR o povýšení do vyššej vojenskej hodnosti.  
 
Pri príležitosti Dňa vzniku Slovenskej republiky bola na základe rozkazu NVK PSR za významný podiel na spolupráci s VK PSR udelená Medaila Vojenskej kancelárie prezidenta Slovenskej republiky. Z rúk náčelníka VK PSR si túto jedinečnú medailu prevzalo desať príslušníkov útvaru a jeden zamestnanec vo verejnej službe. Okrem tejto formy odmeny dvadsať príslušníkov čestnej stráže získalo znak ČS PSR a povolenie nosiť tento znak na vojenskej rovnošate.     
 
Na záver slávnostného nástupu sa genmjr. Áč pevným stiskom ruky rozlúčil s prítomnými vojakmi a zamestnancami, zaželal všetkým pokojné prežitie vianočných sviatkov a najmä veľa osobných a pracovných úspechov v Novom roku.

Posledný slávnostný nástup útvaru v tomto rokuPosledný slávnostný nástup útvaru v tomto rokuPosledný slávnostný nástup útvaru v tomto rokuPosledný slávnostný nástup útvaru v tomto rokuPosledný slávnostný nástup útvaru v tomto rokuPosledný slávnostný nástup útvaru v tomto rokuPosledný slávnostný nástup útvaru v tomto rokuPosledný slávnostný nástup útvaru v tomto rokuPosledný slávnostný nástup útvaru v tomto rokuPosledný slávnostný nástup útvaru v tomto rokuPosledný slávnostný nástup útvaru v tomto rokuPosledný slávnostný nástup útvaru v tomto rokuPosledný slávnostný nástup útvaru v tomto rokuPosledný slávnostný nástup útvaru v tomto roku

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 16.12.2011
Čítanosť: 14094
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share