Preskocit navigáciu

Príslušníci čestnej stráže pomáhali zdravotne postihnutým občanom


Príslušníci čestnej stráže  pomáhali zdravotne postihnutým občanom
Už niekoľko rokov spolupracuje útvar Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR) s Domovom sociálnych služieb profesora Karola Matulaya v Bratislave (DSSpKM).

V stredu 19. októbra sa dvanásť vybraných príslušníkov čestnej stráže zúčastnilo na zabezpečení regionálnych plaveckých pretekov pre ľudí s mentálnym znevýhodnením v zariadení komunitnej rehabilitácie Gaudeamus na Mokrohájskej ulici v Bratislave.

Počas celých pretekov vládla medzi súťažiacimi a organizátormi veľmi priateľská atmosféra. Dôkazom vzájomnej úcty a rešpektovania sa bolo spoločné súťaženie v obľúbenej disciplíne - integrovanej štafete voľným spôsobom. Plavecké družstvá zložené zo zdravých ľudí a ľudí s mentálnym handicapom vďaka športu eliminovali zdravotné rozdiely medzi sebou a tešili sa zo vzájomnej spolupráce.

V duchu hesla: "Sláva víťazom, česť porazeným!"  sa nieslo aj vyhodnotenie športových výkonov súťažiacich. Riaditeľka DSSpKM pani Edita Kruzslíková sa v mene mentálne znevýhodnených ľudí poďakovala všetkým zúčastneným za pomoc pri zorganizovaní už tretieho ročníka regionálnej plaveckej súťaže.

Domov sociálnych služieb prof. Karola Matulaya je denným a pobytovým zariadením pre mobilné deti a dospelých občanov s mentálnym postihnutím. Toto zariadenie vzniklo v roku 1982,  jeho zriaďovateľom je Bratislavský samosprávny kraj. Svoj názov nesie po poprednom slovenskom neuropsychiatrovi a odborníkovi na mentálnu retardáciu prof. Karolovi Matulayovi. V súčasnosti zariadenie poskytuje sociálne služby 87 klientom vo veku od 3 rokov.

Príslušníci čestnej stráže  pomáhali zdravotne postihnutým občanomPríslušníci čestnej stráže  pomáhali zdravotne postihnutým občanomPríslušníci čestnej stráže  pomáhali zdravotne postihnutým občanomPríslušníci čestnej stráže  pomáhali zdravotne postihnutým občanomPríslušníci čestnej stráže  pomáhali zdravotne postihnutým občanomPríslušníci čestnej stráže  pomáhali zdravotne postihnutým občanomPríslušníci čestnej stráže  pomáhali zdravotne postihnutým občanomPríslušníci čestnej stráže  pomáhali zdravotne postihnutým občanomPríslušníci čestnej stráže  pomáhali zdravotne postihnutým občanom

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 20.10.2011
Čítanosť: 13379
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share