Preskocit navigáciu

Nové posily v radoch čestnej stráže


Nové posily v radoch čestnej stráže
V piatok 7. októbra privítal veliteľ Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR) plk. Miroslav Ištván nových vojakov na pôde vojenského útvaru.
 
Veliteľ útvaru v úvodnej reči zdôraznil: „Som veľmi rád, že sa naše rady rozšírili o nové posily a verím, že svojou prácou prispejete k vzornej reprezentácii Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky.“ 

Noví príslušníci sa počas prezentácie oboznámili nielen s históriou a hlavnými úlohami útvaru, ale aj s výzbrojou a výstrojom čestných jednotiek.
 
Súčasťou oficiálneho privítania nováčikov na útvare bola aj ukážka Siene tradícií, ktorá sa stala tradičným miestom prijímania nových príslušníkov útvaru, ako aj vzácnych návštev. Naposledy to bola návšteva hlavného veliteľa ozbrojených síl SR Ivana Gašparoviča pri príležitosti 10. výročia vzniku samostatného útvaru Čestnej stráže prezidenta SR.
 
V najbližšom období čaká vojakov intenzívny výcvik. Úlohou sústredeného výcviku bude naučiť nových príslušníkov útvaru vykonávať poradové cviky a pohyby so samonabíjacou puškou SaPu vz. 52/57. Výcvik potrvá jeden mesiac a na záver výcviku čaká absolventov výcviku záverečné preskúšanie z nadobudnutých odborných zručností potrebných pre výkon čestného stráženia sídla prezidenta Slovenskej republiky, ako aj pre zabezpečenie štátnych a protokolárnych akcií.

Nové posily v radoch čestnej strážeNové posily v radoch čestnej stráže

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 10.10.2011
Čítanosť: 15723
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share