Preskocit navigáciu

Prezident prijal štyroch diplomatov


Prezident prijal štyroch diplomatov
Počas nástupnej audiencie v priestoroch Prezidentského paláca prijal v pondelok 19. septembra prezident SR Ivan Gašparovič štyroch mimoriadnych a splnomocnených veľvyslancov z Maďarskej, Srbskej, Moldavskej republiky a Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska.

Slávnostný ceremoniál na nádvorí Prezidentského paláca zabezpečila Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR).

Ako prvého prijal náš najvyšší predstaviteľ mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Maďarskej republiky Csabu Balogha. Na stretnutí diskutovali štátnici na rôzne témy, nevyhli sa ani problematike národnostných menšín. Na záver stretnutia potvrdili obe strany potrebu hľadania spoločných názorov, vzájomného pochopenia a kompromisov.
Po tomto stretnutí prijal prezident SR Ivan Gašparovič poverovacie listiny od nastupujúcej veľvyslankyne Srbskej republiky Radmily Hrustanovičovej. V úvode stretnutia zdôraznil Ivan Gašparovič veľmi dobrú kvalitu slovensko-srbských vzťahov.

„Vaša politická podpora je pre nás veľmi dôležitá a my ju pociťujeme každý deň,“ vyjadrila v rozhovore s hlavou štátu srbská veľvyslankyňa.

Na pravé poludnie prijal slovenský prezident veľvyslankyňu Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Susannah Montgomeryovú. Prezident SR vyzdvihol počas stretnutia spokojnosť s doterajšou spoluprácou Veľkej Británie a Slovenskej republiky. Susannah Montgomeryová za cieľ svojho diplomatického pôsobenia na Slovensku uviedla rozvoj hospodárskych vzťahov a investícií.

V poobedňajších hodinách prijal náš najvyšší predstaviteľ veľvyslanca Moldavskej republiky Valeriu Chiveri. Podľa slov hlavy štátu má Slovensko záujem okrem politickej spolupráce rozšíriť spoluprácu a dobré vzťahy s Moldavskom aj v oblasti hospodárstva, obchodu, kultúry a vzdelávania.
 

Prezident prijal štyroch diplomatov Prezident prijal štyroch diplomatov Prezident prijal štyroch diplomatov Prezident prijal štyroch diplomatov Prezident prijal štyroch diplomatov Prezident prijal štyroch diplomatov Prezident prijal štyroch diplomatov Prezident prijal štyroch diplomatov Prezident prijal štyroch diplomatov Prezident prijal štyroch diplomatov Prezident prijal štyroch diplomatov Prezident prijal štyroch diplomatov Prezident prijal štyroch diplomatovPrezident prijal štyroch diplomatov

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 20.09.2011
Čítanosť: 12182
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share