Preskocit navigáciu

Veľvyslanci odovzdali poverovacie listiny


Veľvyslanci odovzdali poverovacie listiny
V utorok 12. júna privítali slávnostným ceremoniálom na nádvorí Prezidentského paláca príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR) mimoriadnych a splnomocnených veľvyslancov z Bangladéšskej ľudovej republiky, Malajzie, Kolumbijskej republiky a Bosny a Hercegoviny.

Ako prvého prijal prezident Ivan Gašparovič mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Bangladéšskej ľudovej republiky Mosuda Mannana. Na stretnutí hlava štátu prejavila potešenie z obnovenia slovensko-bangladéšskej spolupráce v hospodárskej a kultúrnej oblasti. Obe strany sa počas rozhovoru dohodli na prehĺbení vzájomných vzťahov najmä v oblasti vzdelávania a kultúry.

Po tomto stretnutí prijal náš najvyšší predstaviteľ poverovacie listiny od nastupujúceho veľvyslanca Malajzie Dato´ Muhammada Shahrula Ikrama Bin Yaakoba. Malajský veľvyslanec vyjadril na stretnutí záujem o rozvíjanie slovensko-malajskej spolupráce vo viacerých oblastiach. Počas vzájomného rozhovoru požiadal Ivan Gašparovič malajského diplomata, aby tlmočil kráľovi Malajzie pozvanie na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky.
 
Na pravé poludnie zaznela pred Prezidentským palácom hymna Kolumbijskej republiky. Slovenský prezident prijal veľvyslanca Kolumbijskej republiky Freddyho Padilla De Leóna. Kolumbijský diplomat počas stretnutia konštatoval, že naše krajiny majú spoločný ekonomický a kultúrny záujem, ktorý môžu zúročiť.Počas vzájomného rozhovoru zdôraznil náš najvyšší predstaviteľ záujem Slovenskej republiky o obchodovanie s Kolumbiou v oblasti vojenskej techniky.

V poobedňajších hodinách prijal náš najvyšší predstaviteľ veľvyslanca Bosny a Hercegoviny Nediljka Biliča. Nový ambasádor počas diskusie zdôraznil predstavu vzájomnej spolupráce medzi oboma krajinami najmä v oblasti energetiky, informačných technológií, železničnej dopravy, ale aj životného prostredia.

Veľvyslanci odovzdali poverovacie listinyVeľvyslanci odovzdali poverovacie listinyVeľvyslanci odovzdali poverovacie listinyVeľvyslanci odovzdali poverovacie listinyVeľvyslanci odovzdali poverovacie listinyVeľvyslanci odovzdali poverovacie listinyVeľvyslanci odovzdali poverovacie listinyVeľvyslanci odovzdali poverovacie listinyVeľvyslanci odovzdali poverovacie listiny

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 13.07.2011
Čítanosť: 13757
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share