Preskocit navigáciu

Čestná stráž privítala amerických kadetov


Čestná stráž privítala amerických kadetov
V utorok 21. júna v rámci letného výcvikového tábora zavítali na Slovensko kadeti Reserve Officers Training Centre (Výcvikového centra dôstojníkov v zálohe).

Americkí kadeti už tradične počas pobytu na Slovensku navštívili útvar Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR). Vybraní príslušníci čestnej stráže pre nich pripravili zaujímavý program - ukážku netradičných cvikov so zbraňou a dynamickú ukážku sebaobrany. Kadeti sledovali vystúpenie so zatajeným dychom a na záver ho odmenili veľkým potleskom.

V rámci návštevy útvaru sa zahraniční kadeti oboznámili  s výstrojom, výzbrojou a úlohami čestnej stráže. Po obede si prezreli nielen priestory útvaru, ale aj výmenu stráží v Prezidentskom paláci.

Americkí kadeti navštívili Slovensko už po štvrtý krát. Návšteva vznikla z iniciatívy Úradu obrannej spolupráce (Office of Defence Cooperation) veľvyslanectva spojených štátov amerických na Slovensku.

Čestná stráž privítala amerických kadetovČestná stráž privítala amerických kadetovČestná stráž privítala amerických kadetovČestná stráž privítala amerických kadetovČestná stráž privítala amerických kadetovČestná stráž privítala amerických kadetovČestná stráž privítala amerických kadetovČestná stráž privítala amerických kadetov

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 24.06.2011
Čítanosť: 16404
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share