Preskocit navigáciu

Prezidentský palác opäť ožil


Prezidentský palác opäť ožil
V piatok 10. júna sa už po siedmy krát otvorili pre širokú verejnosť brány Prezidentského paláca. Domáci, ale aj zahraniční návštevníci zavítali do priestorov Prezidentského paláca na Deň otvorených dverí, ktorý je organizovaný pri príležitosti výročia inaugurácie hlavy štátu.

Na nádvorí Prezidentského paláca privítal návštevníkov prezidentský pár, ktorý všetkým zaželal príjemné chvíle strávené v Bratislave.

Širokú verejnosť čakal počas dňa koncert Vojenskej hudby OS SR, vystúpenie mažoretiek súboru ISIS, galaprogram a ukážka sebaobrany príslušníkov Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR).

Sprístupnené reprezentačné priestory paláca vrátane pracovne prezidenta a kaplnky Svätej Barbory prilákali veľké množstvo ľudí. Mnohých hostí zaujala v priestoroch Prezidentského paláca výstava najvyšších štátnych vyznamenaní udeľovaných prezidentom Slovenskej republiky.

Vyše osem tisíc návštevníkov je dôkazom veľkého záujmu o toto podujatie. Nielen deti ale aj dospelí prejavili záujem o osobné stretnutie s hlavou štátu, ako aj o autogram prezidentského páru. Náš najvyšší predstaviteľ ocenil najmä spontánnosť detí a s trpezlivosťou odpovedal na ich zvedavé otázky.

„Stretnúť sa s občanmi a najmä s deťmi, ktoré majú veľmi veľa otázok je niekedy veľmi prekvapujúce a niekedy vás dokážu aj zaskočiť. Ale o to je to milšie a také bezprostrednejšie rozprávať sa s deťmi o všetkom, čo ich napadne,“ dodal Ivan Gašparovič.

Prvá dáma vyjadrila potešenie z veľkého počtu detí, ktoré v sprievode rodičov a pedagógov zavítali do hlavného mesta, aby si zblízka pozreli priestory sídla prezidenta SR.

Na zadnom nádvorí a v záhrade Prezidentského paláca sa konala autogramiáda prezidentského páru, známych športovcov, koncerty Dominiky Starej a Martina Chodúra ako aj vystúpenia folklórnych a tanečných súborov z celého Slovenska.

V priestoroch paláca sa pod záštitou čestnej prezidentky Slovenského Červeného kríža (SČK)  pani Silvie Gašparovičovej  uskutočnila aj prezentácia aktivít SČK.  

Prezidentský palác opäť ožilPrezidentský palác opäť ožilPrezidentský palác opäť ožilPrezidentský palác opäť ožilPrezidentský palác opäť ožilPrezidentský palác opäť ožilPrezidentský palác opäť ožilPrezidentský palác opäť ožilPrezidentský palác opäť ožilPrezidentský palác opäť ožilPrezidentský palác opäť ožilPrezidentský palác opäť ožilPrezidentský palác opäť ožilPrezidentský palác opäť ožilPrezidentský palác opäť ožil
1 2 >>

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 14.06.2011
Čítanosť: 18784
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share