Preskocit navigáciu

Prezident SR prijal ruského premiéra Vladimíra Putina


Prezident SR prijal ruského premiéra Vladimíra Putina

V piatok 13. mája v poobedňajších hodinách privítal na Prezidentskom paláci prezident SR Ivan Gašparovič predsedu vlády Ruskej federácie Vladimíra Putina.

Počas stretnutia diskutovali obidve strany o aktuálnych otázkach týkajúcich sa medzinárodnej politiky, vzájomnej spolupráce Slovenska s Ruskou federáciou. Slovenský prezident zdôraznil, že Rusko je pre Európsku úniu a Slovenskú republiku strategickým partnerom vo viacerých oblastiach. Vo vzájomnej diskusii neobišli štátnici ani aktuálne dianie v Líbii a v Afganistane, tému liberalizácie vízového režimu pri cestovaní ruských občanov do Schengenského priestoru. „Tento problém je jednoznačne akútny a aj Slovensko sa bude musieť jednoznačne postaviť k tomu, ako ho riešiť“, zdôraznil Ivan Gašparovič.

Na záver stretnutia venovali štátnici pozornosť významnej športovej udalosti na Slovensku 75. ročníku hokejového šampionátu.

Stretnutie ruského premiéra s hlavou štátu nebolo oficiálnou návštevou. Vladimír Putin pricestoval do Bratislavy na pozvanie Medzinárodnej federácie ľadového hokeja (IIHF), aby tak podporil kandidatúru Ruska na organizovanie Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v roku 2016.


Prezident SR prijal ruského premiéra Vladimíra PutinaPrezident SR prijal ruského premiéra Vladimíra PutinaPrezident SR prijal ruského premiéra Vladimíra PutinaPrezident SR prijal ruského premiéra Vladimíra Putina

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 13.05.2011
Čítanosť: 15642
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share