Preskocit navigáciu

Veľvyslanci odovzdali poverovacie listiny


Veľvyslanci odovzdali poverovacie listiny

V utorok 3. mája 2011 privítali na nádvorí Prezidentského paláca príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR (ČS PSR) mimoriadnych a splnomocnených veľvyslancov z Albánska, Belgicka, Gruzínska a Juhoafrickej republiky. Novozvolení diplomati odovzdali do rúk prezidenta SR poverovacie listiny.

Ako prvého privítala hlava štátu mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Albánskej republiky Agima Isaku. Počas stretnutia prejavili obidve strany záujem o rozvíjanie vzájomných slovensko–albánskych vzťahov.

Po tomto stretnutí prijal Ivan Gašparovič poverovacie listiny od mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Belgického kráľovstva Waltera Liona. Prezident SR počas stretnutia vyzdvihol pôsobenie Belgicka v pozícii predsedajúcej krajiny EÚ a zdôraznil dobré hospodárske vzťahy medzi Slovenskou republikou a Belgickým kráľovstvom.

Na poludnie zaznela pred prezidentským palácom gruzínska hymna a náš najvyšší predstaviteľ prijal mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Gruzínska Alexandra Nalbandova. Gruzínsky diplomat vyjadril počas stretnutia nádej v pokračovaní úspešnej spolupráce v oblasti ekonomiky.

V poobedňajších hodinách prijal prezident mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Juhoafrickej republiky Xolisa Mfundisa Mabhongoa. ,,Teším sa, že v spolupráci budeme hľadať nové intenzívnejšie cesty ako posilniť politické, hospodárske, kultúrne vzťahy i vzťahy v takej oblasti akou je napríklad šport,“ konštatoval slovenský prezident. K zintenzívneniu spolupráce medzi SR a Juhoafrickou republikou prispeje očakávaná návšteva predsedu parlamentu Juhoafrickej republiky na Slovensku.


Veľvyslanci odovzdali poverovacie listinyVeľvyslanci odovzdali poverovacie listinyVeľvyslanci odovzdali poverovacie listinyVeľvyslanci odovzdali poverovacie listiny

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 04.05.2011
Čítanosť: 13801
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share