Preskocit navigáciu

Sýrsky prezident navštívil Slovensko


Sýrsky prezident navštívil Slovensko

Oficiálnym privítacím ceremoniálom s plnými poctami na nádvorí Prezidentského paláca začala oficiálna návšteva prezidenta Sýrskej arabskej republiky Bashar al –Assada s manželkou Asmou al –Assad v Slovenskej republike.

Po skončení bilaterálnych rokovaní vyjadril prezident Ivan Gašparovič radosť z možnosti privítať sýrskeho partnera na Slovensku po ich predchádzajúcom stretnutí v roku 2007 v Sýrii. „Už toto stretnutie naznačilo potrebu stretnúť sa, hovoriť nielen o pozitívnych otázkach, ale aj o tých veciach, kde nie sme názorovo zhodní a vnímame riešenia inými spôsobmi,“ povedal náš najvyšší predstaviteľ.
 
Rozhovory so sýrskym prezidentom označil náš prezident za veľmi objektívne a partneri si počas nich vysvetlili názory aj na niektoré otázky Blízkeho Východu. Hovorili aj na tému ďalšej sýrsko-slovenskej spolupráce, najmä v oblasti obchodu, ekonomiky, školstva, kultúry, vedy a turizmu.
 
Súčasťou programu oficiálnej návštevy sýrskeho prezidenta na Slovensku je aj stretnutie s premiérom Robertom Ficom, s predsedom NR SR Pavlom Paškom a primátorom Bratislavy Andrejom Ďurkovským. Zavŕšením návštevy je slávnostná večera podávaná na počesť prezidenta Sýrskej arabskej republiky s manželkou prezidentom Ivanom Gašparovičom s manželkou.

Sýrsky prezident navštívil SlovenskoSýrsky prezident navštívil SlovenskoSýrsky prezident navštívil SlovenskoSýrsky prezident navštívil SlovenskoSýrsky prezident navštívil SlovenskoSýrsky prezident navštívil SlovenskoSýrsky prezident navštívil SlovenskoSýrsky prezident navštívil SlovenskoSýrsky prezident navštívil SlovenskoSýrsky prezident navštívil Slovensko

Autor: kpt. Ing. Peter Michnica , Foto: kpt. Ing. Peter Michnica - Dátum: 29.04.2009
Čítanosť: 16600
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share