Preskocit navigáciu

Strelecká súťaž vo VVP Turecký vrch


Strelecká súťaž vo VVP Turecký vrch

Vojenský výcvikový priestor Turecký Vrch privítal v stredu 13. mája 2009 na svojej strelnici takmer stovku súťažiacich na ďalšom ročníku streleckej súťaže náčelníka Vojenskej kancelárie prezidenta SR a veliteľa Čestnej stráže prezidenta SR.

Súťažilo sa v zručnosti v streľbe zo zbraní, ktoré sú vo výzbroji čestnej stráže. Na prítomných čakala pištoľ vz. 82, samopal vz. 58, puška 52/57 a hod cvičným granátom na cieľ.

Do súťaženia sa okrem príslušníkov útvaru zapojili zástupcovia Hradní stráže, vojenskej polície, policajného zboru SR a príslušníci US Army z Úradu obrannej spolupráce Ministerstva obrany SR.
 
Prítomných prišiel aj tento rok pozdraviť prezident SR Ivan Gašparovič, ktorého okrem diania na súťažných stanovištiach zaujali statické ukážky zbraní kriminalisticko-expertízneho ústavu z Bratislavy, ale i výzbroje Čestnej stráže prezidenta SR. Program spestrila dynamická ukážka boja v budovách, ktorú pripravila strážna čata, ukážka odsunu zraneného z bojovej zóny v podaní 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny a svoje umenie v ovládaní koní predviedli členovia historického kráľovského husárskeho cisárskeho pluku.
 
Na záver mali účastníci možnosť vyskúšať si streľbu z pušky s kresadlovým zámkom, odstreľovacích pušiek 7,62 mm SVD Dragunov a 12,7 mm AW 50, prípadne lukostreľbu s klasického luku.
 
Celkovými víťazmi sa stali najúspešnejší strelci vo všetkých disciplínach. V ženskej kategórii ocenenie získala kpt. Marína Kanková z útvaru čestnej stráže prezidenta, v mužskej kategórii zvíťazil Peter Križan zo Senice.

Strelecká súťaž vo VVP Turecký vrchStrelecká súťaž vo VVP Turecký vrchStrelecká súťaž vo VVP Turecký vrchStrelecká súťaž vo VVP Turecký vrchStrelecká súťaž vo VVP Turecký vrchStrelecká súťaž vo VVP Turecký vrchStrelecká súťaž vo VVP Turecký vrchStrelecká súťaž vo VVP Turecký vrch

Autor: kpt. Ing. Peter Michnica , Foto: kpt. Ing. Peter Michnica - Dátum: 13.05.2009
Čítanosť: 19106
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share