Preskocit navigáciu

Kadeti Reserve Officers Training Centre u útvaru čestnej stráže


Kadeti Reserve Officers Training Centre u útvaru čestnej stráže

Vo štvrtok 14. júla 2009 navštívili útvar Čestnej stráže prezidenta SR kadeti amerického Reserve Officers Training Centre - Výcvikového centra pre dôstojníkov v zálohe. Návšteva vznikla z iniciatívy Úradu obrannej spolupráce (Office of Defence Cooperation) veľvyslanectva spojených štátov amerických na Slovensku.

 

Kadeti si počas návštevy boli oboznámení s úlohami a činnosťou útvaru Čestnej stráže prezidenta SR a mali možnosť prezrieť si jednotlivé priestory útvaru, ako aj výmenu stráží v prezidentskom paláci. Príslušníci útvaru kadetom predviedli aj galaprogram a rôzne možnosti rýchleho zásahu proti narušiteľom.

Zástupcovia amerických ozbrojených síl ako aj predstavitelia Úradu obrannej spolupráce počas rozhovorov s príslušníkmi útvaru prejavili veľký záujem o činnosť útvaru a dohodli sa na bližšej spolupráci a prisľúbili svoju návštevu i v nasledujúcom roku.


Kadeti Reserve Officers Training Centre u útvaru čestnej strážeKadeti Reserve Officers Training Centre u útvaru čestnej strážeKadeti Reserve Officers Training Centre u útvaru čestnej strážeKadeti Reserve Officers Training Centre u útvaru čestnej stráže

Autor: kpt. Ing. Peter Michnica , Foto: kpt. Ing. Peter Michnica - Dátum: 20.07.2010
Čítanosť: 16166
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share