Preskocit navigáciu

Príslušníci čestnej stráže vystúpili na Kriváň


Príslušníci čestnej stráže vystúpili na Kriváň

Už tradične patrí ostatná augustová nedeľa medzinárodnému výstupu na Kriváň. Na tohtoročnom 14. ročníku, ktorý sa konal 30. augusta 2009, sa medzi takmer 500 vojakmi a ich rodinnými príslušníkmi nestratili ani príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR.

Tí, vedení veliteľom útvaru, vystúpili na vrchol Kriváňa do výšky 2494 metrov. Na vrchole účastníkov vítal kpt. Norbert Hríb z personálneho úradu, ktorý spolu s príslušníkmi personálneho úradu rozdával úspešným turistom korešpondenčný lístok Poľnej pošty s vrcholovou pečiatkou.

Medzi účastníkov sa tento rok zaradili aj minister obrany Jaroslav Baška, štátny tajomník ministerstva obrany Daniel Duchoň, či ordinár Ozbrojených síl a ozbrojených zborov František Rábek. Medzinárodný prívlastok podujatiu dodali vojaci z Maďarska a Poľska, ale i pridelenci obrany USA a Českej republiky.


Príslušníci čestnej stráže vystúpili na KriváňPríslušníci čestnej stráže vystúpili na KriváňPríslušníci čestnej stráže vystúpili na KriváňPríslušníci čestnej stráže vystúpili na Kriváň

Autor: kpt. Ing. Peter Michnica , Foto: MO SR - Pavol Vitko - Dátum: 01.09.2009
Čítanosť: 18462
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share