Preskocit navigáciu

Družstvo čestnej stráže obhájilo prvenstvo


Družstvo čestnej stráže obhájilo prvenstvo Koncom januára (28. – 29. 1. 2010) sa uskutočnil v Akadémii ozbrojených síl 4. ročník memoriálu pplk. ThLic. Michala Štanga v minifutbale. Memoriál sa konal z poverenia Náčelníka Generálneho štábu OS SR a Štábu pre podporu operácií v spolupráci s Vikariátom Ordinariátu GŠ OS v priestoroch telovýchovných zariadení AOS. Turnaj technicky a organizačne zastrešila Katedra telesnej výchovy a športu AOS pod vedením Mgr. Jána Pápaya, PhD. Podujatia sa zúčastnilo celkom 9 šesťčlenných družstiev z OS SR.
Futbalový turnaj otvoril prorektor pre vojenské veci AOS plk. gšt. Ing. Jurajj Vyrostek spolu s generálnym vikárom OS a OZ SR plk. Mgr. Františkom Počurekom.

Po rozlosovaní sa vytvorili dve skupiny (v jednej bolo 5 a v druhej 4 družstvá). Futbalisti hrali systémom „každý s každým“ po 2 krát 10 minút. Družstvá, ktoré sa v skupinách umiestnili na 1. až 4. mieste, odohrali v nasledujúci deň zápasy o 1. až 9. miesto. Družstvo čestnej stráže pod vedením npor. Davida Kejdanu prešlo cestou za obhajobou veľmi hladko. V skupine porazilo Vzdušné sily Zvolen 8:1, AOS –„B“ Liptovský Mikuláš 5:0 a veliteľstvo pozemných síl Trenčín 3:1.

Finále obstarali družstvá Čestnej stráže prezidenta SR z Bratislavy a Práporu výcviku podpory z Martina. Tento zápas nemal až taký emočný podtón a s prehľadom 5:1 jednoznačne zvíťazili Bratislavčania. Prorektor pre vojenské veci AOS odovzdal najlepším družstvám poháre a víťaznému družstvu putovný pohár. Zásluhu na obhajobe titulu mali okrem kapitána npor. Ing. Davida Kejdanu aj des. Andrej Václavík, slob. Zdenko Pehanič, voj. Michal Jančovič, voj. Andrej Štibrich a voj. Kristián Baláž.

Turnaj zhodnotil generálny vikár OS a OZ SR plk. Mgr. František Počurek: "Memoriál organizujeme už štvrtý rok, a to na počesť vojakov, zosnulých pri tragickej leteckej havárii nad územím Maďarska (v r.2006), medzi ktorými bol aj vojenský duchovný Michal Štang". Začínali sme vo Zvolene, tento rok sa uskutočnil turnaj prvýkrát v Akadémii ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši. Minulý rok sa turnaja zúčastnilo 5 družstiev, tento rok už 9. Memoriál hodnotím veľmi kladne. Družstvá bojovali zodpovedne a fér za svoje zložky. Na prvých troch miestach skončili tí najlepší, opäť zvíťazilo družstvo Čestnej stráže prezidenta SR z Bratislavy, zvíťazila však aj odhodlanosť, vysoká kondičná pripravenosť, obratnosť pri ovládaní lopty a túžba po víťazstve."

Výsledky: 
1. Čestná stráž prezidenta SR Bratislava 
2. Prápor výcviku Martin 
3. Akadémia ozbrojených síl Liptovský Mikuláš

Na ďalších miestach sa umiestnili družstvá: 
4. Veliteľstva pozemných síl Trenčín, 
5. VÚ 8024 Rožňava, 
6. AOS 2, 
7. VÚ 1018 Prešov, 
8. Veliteľstva vzdušných síl Zvolen, 
9. Veliteľstva síl výcviku a podpory Trenčín.

Družstvo čestnej stráže obhájilo prvenstvoDružstvo čestnej stráže obhájilo prvenstvoDružstvo čestnej stráže obhájilo prvenstvo

Autor: Mgr. Dušan Litva - AOS , Foto: Mgr. Dušan Litva - AOS - Dátum: 01.02.2010
Čítanosť: 40025
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share