Preskocit navigáciu

Americkí kadeti navštívili čestnú stráž


Americkí kadeti navštívili čestnú stráž

Už po tretí krát zavítali na Slovensko v rámci letného výcvikového tábora kadeti amerického Reserve Officers Training Centre (Výcvikového centra dôstojníkov v zálohe). Úrad obrannej spolupráce Ministerstva obrany SR pre nich pripravil pútavý program, v rámci ktorého kadeti hneď na začiatku pobytu na Slovensku navštívili útvar Čestnej stráže prezidenta SR. Tu mali možnosť oboznámiť sa s úlohami a činnosťou čestnej stráže. Príslušníci útvaru kadetom predviedli galaprogram, ukážku sebaobrany proti fyzickému napadnutiu, ale aj obrannú činnosť pri prepade kolóny prevážajúcej významnú osobu. Zaujala však aj ukážka výzbroje útvaru, najmä repliky historických zbraní.

V najbližších dňoch sa kadeti zúčastnia na výcviku v Akadémii ozbrojených síl, kde ich okrem teoretickej časti čaká aj prechod hrebeňa Nízkych Tatier a nasledovný výcvik vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť. Ako povedal veliteľ skupiny kadetov plukovník Jay Soupene, na Slovensku sa cítia veľmi dobre, čo potvrdzuje i fakt, že sa sem vrátili už po tretí krát. Sú tu vytvorené vhodné podmienky pre výcvik kadetov, pripravený je zaujímavý program. „Slovensko je krásna krajina s príjemnými ľudmi. Prínosom je aj skutočnosť, že kadeti majú možnosť vyskúšať si v simulovaných podmienkach spoluprácu so svojimi slovenskými kolegami,“ povedal plukovník Soupene.


Americkí kadeti navštívili čestnú strážAmerickí kadeti navštívili čestnú strážAmerickí kadeti navštívili čestnú strážAmerickí kadeti navštívili čestnú strážAmerickí kadeti navštívili čestnú strážAmerickí kadeti navštívili čestnú strážAmerickí kadeti navštívili čestnú strážAmerickí kadeti navštívili čestnú strážAmerickí kadeti navštívili čestnú strážAmerickí kadeti navštívili čestnú strážAmerickí kadeti navštívili čestnú strážAmerickí kadeti navštívili čestnú stráž

Autor: kpt. Ing. Peter Michnica , Foto: kpt. Ing. Peter Michnica - Dátum: 15.06.2010
Čítanosť: 17306
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share