Preskocit navigáciu

Národný beh Devín - Bratislava


Národný beh Devín - Bratislava

Medzi 2108 pretekármi národného behu Devín Bratislava bolo 13. apríla aj našich osem vojakov. „Maskáčovú“ premiéru sme mali už vlani, no tentoraz sme bežali už aj so samopalmi, na sebe mali taktické vesty a na hlavách kevlarové prilby.

S nápadom prišli už vlani funkcionári z bratislavského STARZ-u (Správa telovýchovných a rekreačných zariadení), ktorý preteky organizuje. Išlo im o obnovenie historickej tradície. V archíve totiž našli fotografiu z roku 1934, na ktorej beží národný beh vojak s malou poľnou a puškou. Nuž a v roku 1935 bežalo preteky vtedy rekordných 136 pretekárov, z ktorých bolo 126 vojakov. Po vlaňajšej pozitívnej odozve u organizátorov aj divákov sme sa rozhodli, že tentoraz naplníme historickú tradíciu nielen spolovice. Preto sme vyštartovali aj s výzbrojou a výstrojom. Prebehnúť dvanásť kilometrov v teplom počasí, v kanadách a so zbraňou nebol žart. Dokázali sme si však aj vzájomne pomôcť, povzbudzovali sme sa – a tak to má byť. Nevzdal nikto,,práve preto sme na našich borcov právom hrdí.


Národný beh Devín - BratislavaNárodný beh Devín - BratislavaNárodný beh Devín - BratislavaNárodný beh Devín - Bratislava

Autor: ČS PSR , Foto: ČS PSR - Dátum: 25.04.2008
Čítanosť: 49079
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share