Rozlúčka prezidenta s Čestnou strážou


Rozlúčka prezidenta s Čestnou strážou

Vo štvrtok 13.06.2019 o 09:30 hod sa prezident Andrej Kiska v záhrade Grasalkovičovho paláca rozlúčil s príslušníkmi Čestnej stráže prezidenta SR. Pred nastúpenými čestnými jednotkami, príslušníkmi velenia a štábu a podpornej jednotky vrátane zamestnancov vo verejnej službe, privítal pána prezidenta veliteľ čestnej stráže plukovník Branislav Vavrinec podaním hlásenia.
Po vykonaní slávnostnej prehliadky prezident Andrej Kiska vo svojom príhovore poďakoval všetkým príslušníkom Čestnej stráže za spoľahlivé a kvalitné plnenie úloh počas celého funkčného obdobia, kedy Čestná stráž prezidenta SR vykonala 1206 štátnych protokolárnych akcii a 1040 čestných strážení sídla prezidenta. Vyjadril svoj obdiv k schopnosti plniť fyzicky náročné reprezentačné úlohy vo všetkých poveternostných podmienkach. Poďakoval tiež za výbornú reprezentáciu jeho úradu a Slovenskej republiky pri protokolárnych akciách, kde sa nemohol zúčastniť.
Pred záverečnou spoločnou fotografiou odovzdal plukovník Branislav Vavrinec prezidentovi dar v podobe publikácie o Čestnej stráži prezidenta SR a čestný odznak príslušníka Čestnej stráže prezidenta SR.


Rozlúčka prezidenta s Čestnou strážouRozlúčka prezidenta s Čestnou strážouRozlúčka prezidenta s Čestnou strážouRozlúčka prezidenta s Čestnou strážouRozlúčka prezidenta s Čestnou strážouRozlúčka prezidenta s Čestnou strážouRozlúčka prezidenta s Čestnou strážouRozlúčka prezidenta s Čestnou strážouRozlúčka prezidenta s Čestnou strážouRozlúčka prezidenta s Čestnou strážouRozlúčka prezidenta s Čestnou strážouRozlúčka prezidenta s Čestnou strážou

Autor: mjr. Ing. Daniel Rubeš , Foto: kancelária prezidenta SR - Dátum: 13.06.2019
Čítanosť: 3979
Verzia pre tlač

Skočiť na menu