Prezidentovi muži a ženy pomáhali pri organizovaní regionálnych plaveckých pretekov


Prezidentovi muži a ženy pomáhali pri organizovaní regionálnych plaveckých pretekov
Spolupráca medzi Čestnou strážou prezidenta Slovenskej republiky a Domovom sociálnych služieb profesora Karola Matulaya so sídlom v Bratislave (DSSpKM) prebieha úspešne už niekoľko rokov. Jednou z foriem spolupráce je aj pomoc pri organizovaní športových podujatí.

V piatok 24. novembra sa v priestoroch plavárne Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave uskutočnil 9. ročník Regionálnych plaveckých pretekov pre ľudí s mentálnym znevýhodnením. Hlavným organizátorom podujatia bol Bratislavský samosprávny kraj a Domov sociálnych služieb profesora Karola Matulaya.

Štyridsaťtri klientov sociálnych zariadení si zmeralo svoje sily v súťažných disciplínach, medzi ktorými nechýbala ani najobľúbenejšia disciplína-integrovaná štafeta družstiev.

,,Vďaka integrovanej štafete sa symbolicky vytratili rozdiely medzi zdravými ľuďmi a ľuďmi s mentálnym znevýhodnením. Rovnosť, úcta a rešpekt pomohli zbúrať všetky bariéry,“ zdôraznila riaditeľka DSSpKM Edita Kruszlíková.

Po absolvovaní poslednej plaveckej disciplíny nasledovalo záverečné vyhlásenie výsledkov a príhovor riaditeľky DSSpKM.

,,Milí dobrovoľníci, bez Vašej iniciatívy a podpory by sa nám určite nepodarilo zorganizovať v poradí už 9. ročník plaveckých pretekov. Dovoľte mi preto, aby som sa Vám za nás všetkých, klientov i zamestnancov DSSpKM z úprimného srdca poďakovala.“

Organizačnému tímu s prípravou podujatia aj tento rok pomáhalo desať príslušníkov Čestnej stráže prezidenta SR:

desiatnik Michal LUNTER, desiatnik Marián SIMAN, slobodník Marián MARKO, slobodník Roman JUSKO, slobodníčka Magdaléna GRÍGEROVÁ, vojak 2. stupňa Tomáš FERČÁK, vojak 2. stupňa Peter SÁRA, vojak 2. stupňa Dávid BEDNÁR, vojak 2. stupňa Richard BEDNÁR, vojak 2. stupňa Richard NAGY, vojačka 2. stupňa Michaela ČAJKOVÁ.

Prezidentovi muži a ženy pomáhali pri organizovaní regionálnych plaveckých pretekovPrezidentovi muži a ženy pomáhali pri organizovaní regionálnych plaveckých pretekovPrezidentovi muži a ženy pomáhali pri organizovaní regionálnych plaveckých pretekovPrezidentovi muži a ženy pomáhali pri organizovaní regionálnych plaveckých pretekovPrezidentovi muži a ženy pomáhali pri organizovaní regionálnych plaveckých pretekovPrezidentovi muži a ženy pomáhali pri organizovaní regionálnych plaveckých pretekov

Autor: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ , Foto: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ - Dátum: 25.11.2017
Čítanosť: 3255
Verzia pre tlač

Skočiť na menu