Preskocit navigáciu

Čestnú stráž navštívili študenti Strednej zdravotníckej školy


Čestnú stráž navštívili študenti Strednej zdravotníckej školy
V pondelok 11. septembra v sprievode svojich vyučujúcich navštívilo priestory Duklianskych kasární dvadsaťosem študentov Strednej zdravotníckej školy so sídlom na Strečnianskej ulici v Bratislave.

Študentov v Sieni cti a tradícií privítal náčelník štábu podplukovník Andrej Tvrdoň. Po úvodnom privítaní sa slova ujala náčelníčka skupiny bezpečnosti a ochrany informácií kapitánka Andrea Rišianová, ktorá študentom zrozumiteľnou formou predstavila históriu a organizačnú štruktúru útvaru, oboznámila ich s hlavnými úlohami a poslaním útvaru, špecifickými požiadavkami prijatia k Čestnej stráži prezidenta SR ako aj dobročinnými aktivitami a športovými úspechmi príslušníkov útvaru.

Po slovách kapitánky Rišianovej sa študenti presunuli do priestorov telocvične, kde bol pre nich  pripravený zaujímavý program. Súčasťou programu boli dynamické ukážky boja z blízka a základy sebaobrany pod vedením desiatnika Mareka Rybárika, ukážky manipulácie so zbraňou pod vedením čatára Jána Liptáka, ukážky prostriedkov individuálnej ochrany jednotlivca pod vedením desiatnika Borisa Fecha ako aj statické ukážky výzbroje a výstroja ČS PSR pod vedením rotného Jána Muravského. Príjemným spestrením programu bola súťaž pod vedením čatára Petra Zachara, v ktorej si študenti v rámci prekonávania prekážkovej dráhy so zraneným na nosidlách vyskúšali nielen svoju tímovosť, rýchlosť, obratnosť ale aj silu.

Na záver prezentácie sa uskutočnilo vyhodnotenie súťaže, po ktorom o slovo požiadala riaditeľka školy pani Mgr. Eva Drobná:

,,Milí vojaci, dovoľte mi, aby som sa Vám v mene študentov a pedagogického zboru srdečne poďakovala za nesmierne zaujímavú a profesionálne pripravenú prezentáciu. Veľmi si vážime, že napriek náročnému poslaniu a úlohám, ktoré Váš útvar plní, ste nám umožnili nahliadnuť do Vášho sveta. Srdečne Vám ďakujeme.“

Čestnú stráž navštívili študenti Strednej zdravotníckej školyČestnú stráž navštívili študenti Strednej zdravotníckej školyČestnú stráž navštívili študenti Strednej zdravotníckej školyČestnú stráž navštívili študenti Strednej zdravotníckej školyČestnú stráž navštívili študenti Strednej zdravotníckej školyČestnú stráž navštívili študenti Strednej zdravotníckej školyČestnú stráž navštívili študenti Strednej zdravotníckej školyČestnú stráž navštívili študenti Strednej zdravotníckej školyČestnú stráž navštívili študenti Strednej zdravotníckej školyČestnú stráž navštívili študenti Strednej zdravotníckej školyČestnú stráž navštívili študenti Strednej zdravotníckej školyČestnú stráž navštívili študenti Strednej zdravotníckej školy

Autor: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ , Foto: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ - Dátum: 12.09.2017
Čítanosť: 2772
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share