Preskocit navigáciu

ČS PSR má nového držiteľa Diamantovej Jánskeho plakety


ČS PSR má nového držiteľa Diamantovej Jánskeho plakety
V piatok 2. decembra 2016 sa v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Zlatých Moravciach uskutočnil slávnostný ceremoniál odovzdávania ocenení Slovenského Červeného kríža. Medzi ocenenými šľachetného činu bol aj príslušník 1. roty Čestnej stráže prezidenta SR slobodník Igor Lénart, ktorý si z rúk primátora mesta pána Dušana Husára prevzal Diamantovú Jánskeho plaketu za 80 bezpríspevkových odberov krvi.

,,Darcovstvu krvi sa venujem od svojich osemnástich rokov. Pevne verím, že mi zdravie bude slúžiť aj naďalej a budem tak mať príležitosť pomôcť čo najväčšiemu počtu ľudí,“ uviedol v rozhovore 30-ročný rodák z Nitry.

V stredu 25. januára slobodníkovi Lénartovi k významnému oceneniu osobne zablahoželal aj veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Miroslav Ištván, ktorý ocenil jeho humánny čin.

,,Dobrovoľní darcovia krvi z radov vojakov pomáhajú zachraňovať životy a šíriť dobré meno ozbrojených síl. O to viac ma teší, keď sa držiteľmi šľachetných ocenení Slovenského Červeného kríža stávajú príslušníci nášho útvaru,“ zdôraznil plukovník Ištván.


Autor: kpt. Ing. Andrea Rišianová , Foto: kpt. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 25.01.2017
Čítanosť: 2582
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share