Preskocit navigáciu

Významná návšteva z Českej republiky


Významná návšteva z Českej republiky
Vo štvrtok 3. júla navštívil Čestnú stráž prezidenta Slovenskej republiky náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta Českej republiky brigádny generál Zdeněk JAKůBEK.
 
Oficiálne prvá návšteva brigádneho generála Zdeňka JAKůBKA v priestoroch útvaru začala privítaním vzácneho hosťa v Sieni tradícií ČS PSR.
 
Po úvodných slovách náčelníka Vojenskej kancelárie prezidenta SR generálporučíka Mariána ÁČA nasledoval slávnostný akt udeľovania vojenských medailí. V úvode slávnostného aktu náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta ČR poďakoval zahraničným partnerom za významný podiel na spolupráci s Vojenskou kanceláriou prezidenta ČR a Hradnou strážou.
 
Na znak úcty a vďaky udelil brigádny generál Zdeněk JAKůBEK Záslužný kríž náčelníka Vojenskej kancelárie prezidenta Českej republiky I. stupňa veliteľovi sídla prezidenta SR plukovníkovi Norbertovi KÁDEKOVI, staršiemu vojenskému poradcovi VK PSR plukovníkovi Miroslavovi BAKOVI, odbornému radcovi VK PSR podplukovníkovi Ladislavovi ČERIMU, právnemu poradcovi VK PSR podplukovníkovi Ľuborovi KRŠJAKOVI, veliteľovi ČS PSR plukovníkovi Miroslavovi IŠTVÁNOVI a náčelníkovi štábu ČS PSR podplukovníkovi Branislavovi VAVRINCOVI.
 
Po prečítaní disciplinárneho rozkazu sa ujal slova veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Miroslav IŠTVÁN, ktorý sa v mene všetkých odmenených poďakoval vzácnemu hosťovi za uznanie a odovzdal mu vecný dar.
 
Súčasťou návštevy najvyššieho predstaviteľa Vojenskej kancelárie prezidenta ČR bola prehliadka priestorov útvaru, počas ktorej sa brigádny generál Zdeněk JAKůBEK oboznámil s históriou, výstrojom a výzbrojou útvaru, športovými úspechmi a dobročinnými aktivitami príslušníkov útvaru.
 
Na záver návštevy brigádny generál Zdeněk JAKůBEK zdôraznil výborné ľudské a profesionálne vzťahy medzi Vojenskou kanceláriou prezidenta ČR, svojím náprotivkom a Čestnou strážou prezidenta SR. Vo svojom záverečnom príhovore srdečne poďakoval za prijatie a Čestnej stráži prezidenta SR zaželal veľa síl pri plnení jedinečných úloh v rámci Ozbrojených síl Slovenskej republiky.
 
„Elitnému útvaru, akým Čestná stráž prezidenta SR bezpochyby je, želám predovšetkým veľa síl a elánu pri zabezpečení výkonu vojenských pôct a šírení dobrého mena doma i v zahraničí. Pevne verím, že naša spolupráca bude úspešne pokračovať aj v nasledujúcom období,“ zdôraznil náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta ČR.  

Významná návšteva z Českej republikyVýznamná návšteva z Českej republikyVýznamná návšteva z Českej republikyVýznamná návšteva z Českej republikyVýznamná návšteva z Českej republikyVýznamná návšteva z Českej republikyVýznamná návšteva z Českej republikyVýznamná návšteva z Českej republikyVýznamná návšteva z Českej republikyVýznamná návšteva z Českej republikyVýznamná návšteva z Českej republikyVýznamná návšteva z Českej republiky

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 04.07.2014
Čítanosť: 6166
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share